Каратницький закликає Україну не падати духом, колись її все ж "візьмуть" в Європу

Субота, 1 червня 2002, 14:53
"Основне мірило української інтеграції в Європу - це темпи розвитку української економіки", вважає президент міжнародної правозахисної організації Freedom House ("Дім Свободи") Адріян Каратницький.

"Якщо економіка України буде розвиватися швидкими темпами, то думка Європи зміниться. Європа хоче мати динамічну, економічно процвітаючу країну у своїх межах. І це все залежить від макроекономічних, мікроекономічних та політичних рішень, які в наступному будуть приймати українські виборці", вважає політолог.

З оптимізмом Каратницький відгукується на слова голови Європейської Комісії Романо Проді, який у заявив у Москві про те, що Україну, разом із Росією, в передбачуваному майбутньому не буде прийнято до Європейського Союзу.

"Головне, це процеси демократизації, більш відкритого суспільства, динамізації економічних умов, подолання корупції і забрудненої політичної системи, яка існує в Україні. Ці всі фактори залежать від українських громадян", зауважує Каратницький.

"Хочу нагадати, що ще 10 років тому був скептицизм щодо вступу країн Центральної Європи в ЄС. Тоді прогнозували, що, незважаючи на їх прагнення та більш демократичну обстановку та подолання диктаторських та корумпованих структур, ці країни не будуть готові до вступу в ЄС. Очевидно, що швидкі темпи розвитку економіки в цих країнах кардинально змінили обстановку, і вони стали можливими кандидатами до ЄС", - говорить президент Freedom House.

Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування