Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Єдина Україна" хоче ще й 13 комітетів. З 28 комітетів

Неділя, 2 червня 2002, 16:35
Ініціативна робоча група з підготовки питання про обрання керівництва комітетів у парламенті України розробила і надіслала лідерам фракцій пропозиції щодо пропорційного розподілу квот, що передбачають, зокрема, надання фракції "Єдина Україна" керівництва у 13 комітетах, "Нашій Україні" - у 7-ми.

Як повідомили в інформаційному управлінні парламенту, пропозиції, які надійшли керівникам депутатських фракцій так званої парламентської "четвірки" - Віктору Ющенку ("Наша Україна"), Петру Симоненку (фракція Компартії), Юлії Тимошенко (фракція блоку Юлії Тимошенко), Олександру Морозу (фракція Соцпартії).

Пропозиції ініціативної групи підготовлені з розрахунку 28 комітетів і контрольної комісії.

Відповідно до кількості депутатів у фракціях і позафракційних депутатів пропонується наступний розподіл квот: фракції "Єдина Україна" - 13 посад голів і 13 посад перших заступників голів комітетів; фракції "Наша Україна" - відповідно 7 і 7; фракції Компартії - 4 і 4; фракції Соціал-демократичної партії України (об'єднаної) - 2 і 2, по одній посаді глави і першого заступника глави комітету для фракцій блоку Юлії Тимошенко і Соцпартії, а також позафракційних депутатів.

У листі лідерам "четвірки" пропонується "для розгляду запропонованого чи іншого підходу і підготовки проекту постанови" запропонувати уповноважених представників на засідання ініціативної робочої групи у понеділок о 12.00.

Минулого тижня фракції парламенту так і не змогли домовитися про квоти розподілу керівництва в комітетах парламенту. Фракції "Єдина Україна" вдалося домогтися затвердження свого "пакету" керівництва парламенту. 28 травня спікером був обраний лідер фракції, колишній глава адміністрації Кучми Володимир Литвин.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...