У кращому випадку, "Єді" дістанеться 4 комітети з 28 - Мороз

Понеділок, 3 червня 2002, 12:09
Лідер Соцпартії Олександр Мороз вважає пропозиції ініціативної групи щодо підготовки обрання керівництва парламентських комітетів, направлені лідерам "четвірки", "імітацією доброзичливого прагнення" фракції "Єдина Україна" і СДПУ(О) до співпраці політичних сил у парламенті".

У же час у понеділок Мороз підкреслив, що ініціативна група, створена свого часу під керівництвом представника фракції "Єдина Україна" Олександра Карпова у рамках групи з підготовки роботи сесії, "забуває", що Верховна Рада вже підтримала пропозицію про створення 23 комітетів і Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації, не підтримавши пропозицію про створення 28 комітетів.

Лідер СПУ також зазначив, що "група забуває", що фракції "Єдина Україна" і СДПУ(О) вже вичерпали свою квоту на головування комітетами при обранні керівництва парламенту.

Виходячи з цього, вважає Мороз, "Єдина Україна" могла б розраховувати "не більш ніж на 4 комітети".

На його думку, пропозиція ініціативної групи виходить з того, що "Єдина Україна" і СДПУО) "не впевнені у можливості пропорційного розподілу комітетів, у той же час вони бояться взяти на себе повну відповідальність за діяльність парламенту".

Як повідомлялося, ініціативна робоча група з підготовки питання про обрання керівництва комітетів у парламенті України розробила і направила лідерам фракцій пропозиції щодо пропорційного розподілу квот, де передбачено надання фракції "Єдина Україна" керівництва у 13 комітетах, "Нашій Україні" - у 7-ми, фракції Компартії – 4, фракції СДПУ(О) - 2, по одному - фракціям блоку Юлії Тимошенко і Соцпартії, а також представникам позафракційних депутатів.

Пропозиції ініціативної групи підготовлені з розрахунку на 28 комітетів і контрольну комісію.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...