У ТУРЕЧЧИНІ ЗААРЕШТОВАНО СВЕКРА ЮЛІЇ ТИМОШЕНКО, ГЕНЕРАЛЬНОГО ДИРЕКТОРА ЄЕСУ

Понеділок, 3 червня 2002, 13:25
В пресс-службі Юлії Тимошенко підтвердили інформацію про затримання її свекра Геннадія Тимошенка, гендиректора корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Низка ЗМІ із посиланням на турецьку газету "Міллієт" повідомила про затримання у турецькому курортному місті Анталія чотирьох осіб, які розшукуються Інтерполом і пов'язані, за даними, з колишнім прем'єр-міністром України Павлом Лазаренком.

Як пише видання, ці люди були оголошені у розшук "за фінансові оборудки при поставках за кордон природного газу". Операція із затримання "четвірки" - Геннадія Тимошенка, Євгена Шаго, Лідії Сокольченко і Антоніни Палюри - була проведена місцевою поліцією у взаємодії з українськими спецслужбами.

У повідомленні також вказано, що затримані в найближчі дні будуть видані Україні.

25 січня заступник генпрокурора Микола Обиход заявив, що у ході розслідування справи корпорації "Єдині енергетичні системи України" Генпрокуратура висунула звинувачення ряду колишніх керівників корпорації, в тому числі свекру Юлії Тимошенко Геннадію Тимошенку.

Тоді Печерський суд ухвалив рішення про затримання і допровадження під вартою до суду ряду керівників, зокрема, голови правління корпорації Євгена Шаго, генерального директора Геннадія Тимошенка, головного бухгалтера Лідії Сокольченко і бухгалтера Антоніни Балюри. За словами Обихода, цим особам висунені звинувачення, і вони оголошені у розшук.

У понеділок о 15 годині Тимошенко проводить з цього приводу прес-конфренцію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування