Ющенку не треба 7 комітетів. І Литвин знає його вимоги

Понеділок, 3 червня 2002, 13:32
Фракція "Наша Україна" не підтримуватиме розроблені у суботу пропозиції ініціативної групи з розподілу керівних посад у парламенті, згідно з якими "Єдина Україна" має отримати керівництво 13 з 28 комітетів. "Це не та дорога, яку ми підтримуватимемо", - заявив Віктор Ющенко у понеділок на прес-конференції.

"Цей документ не ставить за мету розблокувати роботу у парламенті", - зазначив Ющенко. За його словами, у пропозиціях "невідомої нам ініціативної групи" проблема "чесного балансу" сил у державі замінена боротьбою за портфелі.

Крім того, вважає Ющенко, у цій пропозиції не враховано пропорційний принцип, оскільки "за всіма формулами попередніх переговорів" СДПУ(О) та "Єдина Україна" вже вичерпали свою квоту. Також лідер "Нашої України" виступив проти збільшення числа комітетів, які "намагаються створити під конкретних осіб".

Метою цих неприйнятних пропозицій Ющенко назвав бажання розподілити у вівторок всі посади між "Єдиною Україною" та СДПУ(О).

Ющенко повідомив, що подальші переговори про розподіл посад у комітетах "Наша Україна" проводитиме лише в рамках Договору про спільні дії. За словами лідера "Нашої України", з цього приводу він у суботу зустрівся зі спікером Верховної Ради Володимиром Литвином. "У мене склалося враження, що у голови парламенту є бажання опрацювати документ серед своїх колег", - зазначив Ющенко.

Як повідомлялося, ініціативна робоча група з підготовки питання про обрання керівництва комітетів у парламенті України розробила і направила лідерам фракцій пропозиції щодо пропорційного розподілу квот, що передбачають надання фракції "Єдина Україна" керівництва в 13 комітетах, "Нашій Україні" - в 7-ми, фракції Компартії - 4; фракції СДПУ(О) - 2, по одному - фракціям блоку Юлії Тимошенко та Соцпартії, а також представникам позафракційних депутатів.

Українська правда

Читайте також:

"Єдина Україна" хоче ще й 13 комітетів. З 28 комітетів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування