"Єдина Україна" готова поділити комітети з есдеками

Понеділок, 3 червня 2002, 15:03
Фракція "Єдина Україна" готова внести свій проект постанови про обрання керівництва комітетів у випадку, якщо представники 4-х фракцій - КПУ, СПУ, БЮТ, "Наша Україна" - не братимуть участі у переговорах по вирішенню цього питання, заявив постійний представник президента в парламенті, член фракції Олександр Задорожний.

У інтерв'ю журналістам він зазначив, що бажання "четвірки" внести свій проект постанови з розподілу керівництва комітетів - це "зацікавленість у створенні ще більших проблем у Верховній Раді, конфліктній ситуації", зацікавленість "не дати можливості працювати далі".

Задорожний також підкреслив, що до сьогоднішнього дня керівництво фракції "Єдина Україна", а також керівництво парламенту звертаються до керівників всіх фракцій із закликом брати участь в роботі погоджувальної ради і винести на голосування спільний "пакет". Разом з тим, у багатьох представників фракцій у Верховній Раді "є бажання зробити так", щоб фракція "Єдина Україна" винесла свій власний "пакет", провела його, і таким чином "ще більше ускладнила конфліктну ситуацію".

Депутат підкреслив, що у випадку, якщо протягом найближчих 2-3 днів реакції від "четвірки" не буде, то фракції "Єдина Україна" і СДПУ(О) "просто вимушені будуть" піти на висунення власного проекту постанови з розподілу керівництва комітетів. Такий крок "призведе до загострення ситуації", вважає він.

Ситуацію, що склалася, необхідно вирішувати, підкреслив Задорожний, оскільки, наприклад, без бюджетного комітету неможливо надалі розглядати бюджетну резолюцію.

Депутат також повідомив, що "Єдина Україна" і керівництво парламенту наполягають на тому, щоб формування проекту постанови про обрання керівництва комітетів проходило за пропорційним принципом, згідно з регламентом.

Задорожний підкреслив, що жодних ультимативних вимог з боку "Єдиної України" і СДПУ(О) з цього питання не висувається.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News