Кучма не лізе у парламентську війну

Понеділок, 3 червня 2002, 16:25
Президент України не обговорював з керівництвом Верховної Ради тему протистояння у парламенті, оскільки це є внутрішньою проблемою законодавчого органу. Про це повідомив пресі після закінчення зустрічі з Леонідом Кучмою віце-спікер Олександр Зінченко.

За його словами, сторони обговорили питання співпраці президента з новообраним парламентом, а також недофінансування Верховної Ради з бюджету на 2002 рік.

Зінченко також повідомив, що на зустрічі не підіймалося питання і про обрання керівництва комітетів Верховної Ради. Водночас, зауважив віце-спікер, "президент з увагою спостерігає за ситуацією в парламенті".

Відповідаючи на питання про можливість голосування за голів комітетів у вівторок, Зінченко сказав, що "на сьогодні готується пакет, який буде враховувати пропорційний розподіл посад". За словами віце-спікера, в основу розподілу буде покладено формулу, запропоновану ініціативною групою.

Водночас Зінченко припустив, що "будуть намагання" зробити цей пакет непрохідним, тому дві фракції можуть "підготувати пакет, в якому посади буде розподілено не пропорційно, а в іншому порядку".

"Але це не є найкоротший шлях до нормального розвитку політичного процесу", - зауважив при цьому Зінченко. Він наголосив, що "краще було б за будь-яких обставин реалізувати пропорційний пакет".

Українська правда

Читайте також:

"Єдина Україна" хоче ще й 13 комітетів. З 28 комітетів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...