"Наша Україна" не хоче комітетів та чекає крісла прем'єра?

Понеділок, 3 червня 2002, 16:59
Фракція "Наша Україна" не буде брати участі в розподілі парламентських комітетів, заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок лідер Українського Народного Руху, член фракції "Наша Україна" Юрій Костенко.

Костенко підкреслив, що "Наша Україна" не буде голосувати за проект постанови про розподіл комітетів, у разі внесення його від фракцій "Єдина Україна" і СДПУ(О).

Разом з тим, він не виключив, що у "Єдиної України" і СДПУ(О) є шанси обрати керівництво комітетів і проголосувати за внесений ними проект постанови.

За словами Костенко, це питання обговорювалося на засіданні президії фракції "Наша Україна" в понеділок. Учасники цього засідання прийшли до висновку, що внесення проекту постанови про розподіл комітетів від фракцій "Єдина Україна" і СДПУ(О) - "це шлях в нікуди".

Крім того, "Наша Україна", за словами Костенка, продовжує наполягати на пріоритетності свого права висувати свого представника на посаду прем'єр-міністра.

Лідер УНР підкреслив, що фракція залишається на своїй позиції про те, що повноваження повинні бути розподілені відповідно до результатів виборів, що стане можливо тільки, якщо "Наша Україна" буде мати пріоритет у висуненні свого представника на посаду прем'єра, оскільки посаду спікера Верховної Ради займає представник "Єдиної України".

На думку Костенка, таким чином можна буде "врегулювати всі політичні питання", тобто "з'єднати результати голосування на виборах з реальною ситуацією, яка склалася у Верховній Раді".

Костенко упевнений, що у разі прийняття пропозиції "Нашої України" можна буде "швидко знайти механізм" розподілу посад розділів комітетів між представниками різних фракцій і забезпечити роботу Верховної Ради та уряду.

Якщо ж ці пропозиції будуть відкинуті, "законодавча діяльність Верховної Ради буде постійно блокуватися".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування