Убито кримського "авторитета" Сергія Галицького

Понеділок, 3 червня 2002, 17:18
У Керчі о 2.40 ночі в понеділок був розстріляний з автомата один з найбільших кримінальних авторитетів Східного Криму Сергій Галицький. У нього стріляли, коли Галицький, що під'їхав разом з сім'єю до свого будинку, виходив з автомобіля. Отримавши поранення в груди, він загинув на місці. Постраждав також випадковий перехожий - мешканець Керчі 1977 року народження, що отримав поранення в гомілку.

Прикрощі із законом у Галицького почалися на початку 1998 року, коли під час поголовних обшуків після вбивства віце-прем'єра Олександра Сафонцева в його будинку була виявлена нарізна зброя та боєприпаси, але карна справа проти нього тоді не була порушена. Але проте він вимушений був залишити Керч в кінці 2000 року, коли в Криму проходила зачистка, організована генералом Геннадієм Москалем.

На той момент Галицький був депутатом Керченської міськради та був оголошений в розшук разом з ще 8 своїми "колегами"- народними обранцями. Всім їм інкримінувалося організація та активна участь у злочинних угрупуваннях. Галицький був одним з найбільших місцевих авторитетів та контролював в той час ринки, рибний промисел, продаж металу та таксистів. Називаючи себе "першим серед рівних" в бандитській "еліті" Криму, він дозволяв собі не рахуватися з такими впливовими на півострові ОЗУ, як "Сейлем" і "Башмаки".

За даними міліції, весь цей час до повернення у Керч Галицький знаходився на території Росії, де затримувався правоохоронцями, але Україні він виданий не був. Повернувся він у рідне місто, вважаючись офіційно безробітним і маючи прописку в Київській області.

Більш-менш серйозних версій щодо його вбивства у міліції немає. Головний суперник Галицького по кримінальному бізнесу "авторитет" Кельзон і 8 членів його ОЗУ були убиті в керченському барі "Інтерклуб" задовго до його оголошення в розшук. Вважається, що сьогодні у нього не залишилося в Керчі жодного бізнесу, а ОЗУ, що носило його ім'я, розпалося.

Українська правда, Крим

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування