Тимошенко закликатиме до громадянської непокори та готується до співпраці з "Яблуком"

Понеділок, 3 червня 2002, 17:54
Лідер фракції БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що якщо фракції "Єдина Україна" та СДПУ(О) розділять всі комітети Верховної Ради між собою, то такий парламент буде недієздатним.

"Вони беруть на себе відповідальність, але не мають інструментів її реалізовувати", - сказала Тимошенко на прес-конференції в понеділок, відповідаючи на питання журналістів.

Вона зазначила, що більшість депутатів від СДПУ(О) та "Єдиної України" "живуть не за графіком роботи парламенту, а за своїми бізнес-графіками", що не дозволить їм нормально працювати в парламенті.

Той факт, вважає Тимошенко, що "Єдина Україна" і СДПУ(О) хочуть залучити до розподілу керівних посад в комітетах членів "четвірки", "є розумінням того, що вони в ізоляції з двох фракцій ефективно в парламенті працювати не зможуть". "Цей парламент абсолютно не адекватний очікуванням суспільства", - сказала вона.

Лідер БЮТ також підтвердила, що фракція БЮТ виходить з переговорного процесу з розподілу комітетів. Якщо її фракція отримає "1-2 портфелі", сказала Тимошенко, то це не забезпечить адекватного представлення тих громадян, які віддали свої голоси за її блок.

Тимошенко вважає, що ніхто з "четвірки" не повинен брати участі в розподілі комітетів, інакше ці дії зроблять легітимними "переворот у Верховній Раді".

Крім того, за словами Тимошенко, БЮТ закликатиме до акцій громадянської непокори. "Ніхто вже не має наміру терпіти того, що робиться сьогодні в українському політикумі", - сказала вона.

Тимошенко повідомила, що всі партії її блоку активно працюють поза парламентом.

Зокрема, за її словами, серйозно працює програма "Проти свавілля". У рамках цієї програми від громадян України отримано вже понад 100 тис. заяв, - заявила вона.

На прес-конференції Юлія Тимошенко також повідомила журналістам, що БЮТ та партія "Яблуко" ведуть переговори про співпрацю. "Такі переговори повинні провестися, оскільки консолідація суспільства за межами Верховної Ради - це позитивний процес", - сказала вона.

Лідер фракції уточнила, що може йтися про різні форми співпраці, а не тільки про об'єднання або приєднання партії "Яблуко" до блоку.

Тимошенко також підкреслила, що її блок веде переговори з усіма партіями поза парламентом, програмні принципи яких співпадають з програмними принципами її блоку.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування