Екстрадиція заарештованих у Туреччині керівників ЄЕСУ становить загрозу їхньому життю

Понеділок, 3 червня 2002, 19:12
Лідери опозиції- уповноважений від фракції "Блок Юлії Тимошенко" у Верховній Раді України, народний депутат Олександр Турчинов, голова Української соціал-демократичної партії Василь Онопенко, заступник голови партії "Батьківщина" Ярослав Федорчук поінформували турецьку сторону, що затримання керівників корпорації "Єдині енергетичні системи України" розцінюється як елемент політичного тиску на лідера української опозиції Юлію Тимошенко, а також про те, що видача цих осіб Україні становить загрозу їхньому життю. Про це йдеться у заяві партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина".

У документі наголошується, що єдина провина цих людей полягає лише у тому, що вони є родичами та колегами Тимошенко. "Сьогодні, зрозумівши неможливість домогтися своєї мети прямим тиском на Тимошенко, влада з безмежним цинізмом намагається використати у якості політичних заручників близьких до неї людей", - підкреслюють автори заяви.

У документі також зазначено, що це вже не перший випадок, коли українська влада вдається до послуг закордонних правоохоронних структур з метою дискредитації лідерів опозиційних сил в Україні. Зокрема, йдеться у заяві, минулого року на замовлення Президента Леоніда Кучми Генеральна прокуратура України намагалася сфабрикувати справи щодо Тимошенко за допомогою російських правоохоронних структур, однак рішення судів довели незаконність цих дій Генпрокуратури.

Автори документа нагадують, що тривалий час за сфабрикованими обвинуваченнями утримувався у в'язниці чоловік Тимошенко Олександр, незаконність дій Генеральної прокуратури щодо нього також довів суд.

"Неодноразово випробувані репресивно-каральні дії щодо родичів та політичних колег Тимошенко" з боку влади у заяві пояснюються тим, що незважаючи на розгорнуту в парламенті кампанію підкупу, залякування та шантажу, фракція Блоку Юлії Тимошенко виявилася єдиною політичною силою, яка не пішла на співпрацю з владою у встановленні в Україні неототалітарного управління та не дала жодного голосу при обранні нинішнього керівництва Верховної Ради.

У документі наголошується, що сьогодні, привівши до керівництва Верховної Ради України ставленика президента Леоніда Кучми Володимира Литвина і встановивши таким чином повну владну монополію в Україні, режим прагне остаточної нейтралізації опозиції. "Повний та незаперечний програш влади на парламентських виборах, висловлена українським народом недовіра пропрезидентським політичним силам засвідчили безперспективність та повне банкрутство нинішнього режиму", - зазначено у заяві. В цих умовах, наголошено в документі, влада вдалася до силових методів формування у Верховній Раді антидемократичної більшості, щоб остаточно знищити парламентаризм в Україні і ліквідувати залишки демократії.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:48
Кадиров намагається спростувати повідомлення про важку хворобу: показав засідання і тренування
11:43
Росіяни дещо змінили тактику і запускають по кілька дронів із різною періодичністю – ПС
11:26
В енергосистемі дефіцит: "Укренерго" другий день залучає аварійну допомогу майже цілодобово
11:22
У Києві не планують відкривати пляжний сезон
11:10
Обстріл телевежі: Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ
11:00
"Ми несли вбитого чоловіка, а в нього постійно дзвонив телефон". Історії очевидців трагедії у Чернігові
10:50
"Газпром" через повінь закрив десятки газових свердловин
10:43
В результаті російських обстрілів на Донеччині загинули дві людини
10:40
Президентка Єврокомісії: Схвалення у США допомоги Україні спонукає ЄС до активнішої підтримки
10:37
Кількість гривень в обігу України за I квартал зросла на 16 мільярдів
Усі новини...