Українці хочуть вступити в "агресивний військовий блок" НАТО

Вівторок, 4 червня 2002, 11:17
Близько 32,6% населення України вважають, що НАТО є агресивним військовим блоком, 20,7% - оборонним союзом, і 16,7% вважають НАТО миротворчою організацією.

Такі дані соціологічного опитування Українського Центру Економічних та Політичних Досліджень ім.Разумкова були оприлюднені у понеділок. За даними дослідження, проведеного з 18 по 24 травня 2002 року в усіх регіонах України (опитано 2000 респондентів віком від 18 років, похибка вибірки- 2,3%), 28,4% опитаних вважають, що для України найбільш прийнятними стосунками з НАТО є позаблоковий нейтральний статус. 15,3% вважають, що Україні потрібно вступити до НАТО, 9,9% вважають, що Україна повинна вступити до військового союзу країн СНД (Ташкентського договору), і 6,5% схиляються до думки, що Україна повинна засудити діяльність НАТО.

Процес розширення НАТО 18,7% опитаних вважають "сприятливим процесом для України, який зміцнює демократичну систему безпеки в Європі". 16,4% вважають, що розширення НАТО – несприятливий процес, який посилює залежність України від західних держав. Варіант "це несприятливий процес, оскільки Україна може бути втягнути в протистояння Росії і НАТО" підтримали 13,6 %. "Сприятливим процесом, який допоможе Україні зміцнити незалежність від Росії" назвали процес розширення НАТО 5,8% респондентів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування