"Четвірка" збирається відкликати свої кандидатури з проекту по комітетах від "Єди"

Вівторок, 4 червня 2002, 11:31
Фракції "Наша Україна", Соцпартії і Компартії не будуть підтримувати проект постанови про розподіл керівних постів у комітетах Верховної Ради, внесений "Єдиною Україною" і СДПУ(О).

Фракції "Єдина Україна" і СДПУ(О) пропонують збільшити число комітетів з 23 до 28 і віддати їм половину керівних постів. Член фракції КПУ Георгій Крючков заявив, що комуністи не підтримають запропонований законопроект, оскільки він не узгоджений з фракцією. Депутат також повідомив, що комуністи збираються зняти свої кандидатури, запропоновані у проекті.

Представник фракції СПУ Віталій Шибко також підтвердив журналістам, що соціалісти не збираються підтримувати "пакет". Фракція зніме свої кандидатури з проекту постанови", і таким чином, пакет розвалиться", сказав Шибко.

У свою чергу представник "Нашої України" Петро Порошенко заявив журналістам, що фракція "категорично не буде підтримувати пакет", запропонований "Єдиною Україною" і СДПУ(О).

У той же час лідер фракції КПУ Петро Симоненко пропонує провести всі консультації про розподіл парламентських портфелів на рівні керівників всіх фракцій.

Виступаючи з парламентської трибуни, Симоненко назвав політичним злочином обрання керівництва парламенту, заявивши, що його склад не відображає реального представництва політичних сил у Верховній Раді.

Разом з тим, заявив він, фракція Компартії вважає, що ще не все втрачене. Члени фракції КПУ підтверджують готовність до конструктивної законодавчої діяльності, відзначив Симоненко.

На його думку, багато проблем можна буде врегулювати шляхом проведення консультацій лідерів всіх шести фракцій.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування