Журналісти, як завжди, не залишають Кучму байдужим. Він їм роздає нагороди

Вівторок, 4 червня 2002, 14:09
Президент України Леонід Кучма, виступаючи напередодні Дня журналіста, зазначив, що держава і влада "пам'ятають про журналістів і намагаються робити все, щоб їх робота була плідною, ефективною і корисною для суспільства".

Вітаючи журналістів з їх професійним святом, Кучма заявив, що його "не залишають байдужим" сигнали про факти адміністративного втручання у діяльність ЗМІ, переслідування журналістів за критику.

"З них (фактів) робляться оперативні висновки і застосовуються адекватні заходи", - відзначив президент, підкресливши, що цього він чекає і вимагає, "передусім, від центральних і місцевих органів влади, Держкомінформу, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення".

Президент також закликав журналістів разом працювати в ім'я європейського майбутнього України. "Ми можемо і повинні спільно працювати в ім'я європейського майбутнього України", - відзначив президент в ході церемонії нагородження журналістів у середу в Маріїнському палаці.

Президент зазначив, що в минулому і нинішньому році внесені зміни в закон, що передбачає підтримку ЗМІ і їх соціальний захист. Крім того, указами президента, за словами Кучми, передбачена державна підтримка видатних діячів інформаційної сфери, соціальний захист дітей журналістів, які загинули або стали інвалідами у зв'язку з виконанням службових обов'язків.

Кучма зазначив, що зараз йде "серйозна грунтовна робота, направлена на забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації і подальшого затвердження свободи слова в Україні", підкресливши разом з тим необхідність активізувати зусилля у цьому напрямі. "Маю на увазі, затвердження державної програми економічної підтримки місцевої преси, телебачення і радіомовлення", - відзначив він.

Кучма підкреслив, що преса активно сприяє побудові демократичного громадянського суспільства і нарівні з іншими чинниками несе відповідальність за рівень і результативність його функціонування реального забезпечення прав і свобод людини і громадянина.

За вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної журналістики, високу професійну майстерність, президент нагородив почесним званням "Заслужений журналіст України" редактора Іллічівської міської газети "Чорноморський маяк" (Одеська обл.) Анатолія Гунченка, головного редактора районної газети "Вісті Богуславщини" (Київська обл.) Ніну Данилюк, редактора районної газети "Ямнільські вісті" (Вінницька обл.) Вікторію Єльцову, ведучу інформаційних програм радіо "Голос Києва" Ніну Карповець, головного редактора газети "Рідний край" (Одеса) Феодора Костового, редактора бобровицької районної газети "Наше життя" (Чернігівська обл.) Віктора Криворучка, власкора Українського національного інформаційного агентства у Харківській області Світлану Лігостаєву, редактора районної газети "Гайворонські вісті" (Кіровоградська обл.) Віктора Незбжицького, редактора миргородської районної газети "Прапор Перемоги" (Полтавська обл.) Миколу Олексенка, заступника головного редактора журналу "Рідна школа" (Київ) Володимира Пугача, коментатора творчо-виробничого об'єднання "Новини" Національної телекомпанії України Ольгу Скотнікову, першого заступника головного редактора обласної газети "Слобідський край" (Харків) Анатолія Теслу, оглядача обласної газети "Донбас" (Донецьк) Станіслава Тищенка, головного редактора бучацької районної газети "Нова доба" (Тернопільська обл.) Василя Тракалу, головного редактора газети "Ян'и дюнья" ("Новий світ") (Сімферополь) Нуззета Умерова.

Звання "Заслужений працівник культури України" присвоєно оператору відділу новин каналу "Студія "1+1" Владиславу Журенку.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування