ШІСТКА ЗНАЙШЛА КОМПРОМІС?

Вівторок, 4 червня 2002, 14:56
Лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко не виключає, що проект узгодженої постанови по розподілу парламентських комітетів буде розроблений вже у вівторок.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у вівторок, підкресливши, що хотів би, щоб такий проект був підготовлений у цей день.

Ющенко також висловив думку, що узгоджений проект постанови про розподіл парламентських комітетів буде "наближений до тієї концепції, на якій наполягала "четвірка".

Разом з тим, за словами Ющенка, для фракції "Наша Україна" не актуально, по якій формулі буде проходити розподіл комітетів. При цьому він підкреслив, що обов'язковою умовою для подальших переговорів між 6-ма фракціями є питання обрання президії Верховної Ради.

За словами Ющенка, в основі домовленостей між всіма фракціями повинне бути визнання результатів виборів. За його словами, фракція "Єдина Україна" погодилася на цю умову.

Другою умовою, за його словами, є неузгоджені політичні кроки, в тому числі і за призначенням президії. "Якщо ми хочемо шукати компроміс по комітетах, то треба говорити про те, що формула розподілу комітетів повинна враховувати результати рішення про призначення президії", - сказав він.

Ющенко також підкреслив, що рано або пізно фракції прийдуть до того, що узгоджене рішення по розподілу комітетів приймуть, і "ми встанемо перед проблемою як погоджувати загальні політичні кроки в рамках соціальних, економічних і політичних ініціатив".

"Нам треба вийти на формалізацію спільних дій і повернутися до пакетної угоди", - підкреслив лідер фракції.

Він також зазначив, що фракція "Наша Україна" наполягає на тому, що це повинна бути політична угода, і запропонований раніше фракцією формат договору, за його словами, є "досить вдалим".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування