Дубина подав у відставку з "політичних причин", вважає Ющенко

Вівторок, 4 червня 2002, 15:22
Лідер "Нашої України", екс-прем'єр Віктор Ющенко вважає, що за рішенням Олега Дубини подати заяву про відставку з посади першого віце-прем'єра стоять "політичні причини".

"Я знаю відчуття, які є у ряду міністрів. Безперечно, на порядок денний зараз постає питання політичної формули: чи знайдуться в парламенті сили, які будуть здатні сформувати та підтримувати ефективний уряд? І на фоні цих подій відбувається ревізія позицій певних міністрів", - сказав Ющенко в коментарі "Українській правді".

Він також зазначив, що до нього "дійшла інформація" про те, що Дубина написав заяву про відставку.

Ющенко припустив, що хоч у роботі галузі і залишаються проблеми, однак вони не були "ключовим мотивом для такого рішення". "Я високо ціную професійну позицію цієї людини", - також додав екс-прем'єр.

Один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов вважає, що Дубина на посаді першого віце-прем'єра "намагався виживати і зберегти правила, започатковані Юлією Тимошенко". Однак, за словами Турчинова, урядова команда почала проводити "повзуче повернення до бартерних залікових схем, лобіюючи інтереси крупних корпорацій".

"Така подвійна позиція призвела до провалу бюджетних надходжень", - пояснив соратник Тимошенко. "Думаю, що Дубина більше цікавився тим, що подобається президенту в діяльності уряду, а не економічною ефективністю рішень. Він постійно заглядав у рот Кучмі і виконував виключно його доручення. Все інше було для нього другорядним. Тому я не бачу великої трагедії, якщо він піде у відставку", - зазначив Турчинов.

Українська правда

Читайте також:

Дубина написав заяву про відставку?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування