Конгрес США покарає Україну за недемократичного Кучму

Середа, 5 червня 2002, 11:20
Комісія з асигнувань американського Конгресу розглядає можливість виділити Україні 159 мільйонів доларів у 2003 фінансовому році. Ця пропозиція президента Буша на 20 мільйонів менша, ніж сума, яку було закладено на 2002 рік.

Спостерігачі зазначають, що, можливо, таке рішення було прийнято через бажання президента відповідати вимогам Конгресу, члени якого вважають, що Україна повинна продемонструвати поступ у демократичних реформах, розслідуванні гучних злочинів проти журналістів та політиків та боротьбі з корупцією.

Президент Українського Конгресового Комітету Америки Михайло Савків, який свідчив перед конгресовою комісією з асигнувань зазначив, що "підтримує рекомендацію президента Буша на 159 мільйонів доларів".

"Ми б хотіли, щоб ця закордонна допомога збільшилася. Але в бюджетному процесі важко знайти більше грошей, які ми б хотіли дати Україні. Тобто ми готові на пропозицію президента Буша", - сказав Михайло Савків.

Минулого року навколо питання виділення коштів точились серйозні дебати, тоді Конгрес мав намір скоротити фінансову допомогу Україні майже на 50 мільйонів доларів.

Експерти прогнозують, що сума допомоги Україні в 2003 фінансовому році не опуститься нижче 150 мільйонів доларів США. Гроші мають бути виділені на розбудову громадського сектору, на розвиток сільського господарства, ліквідацію наслідків Чорнобильської катастрофи, на програми ядерної безпеки та інші суспільні сектори та галузі економіки, розвиток яких в Україні підтримується з боку Америки.

Українська служба радіо "Свобода"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...