Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Слухання справи за позовом Лазаренка до ВР відкладено

Середа, 5 червня 2002, 12:17
Печерський місцевий суд м. Києва оголосив перерву у слуханні справи за позовом екс-прем'єр-міністра України Павла Лазаренка до Верховної Ради України до 10.00 27 червня. Таке рішення оголосила у середу головуюча у справі суддя Алла Чобіток у зв'язку з неявкою до суду представників ВР України.

Адвокат Лазаренка Марина Долгопола під час засідання сказала, що представники Лазаренка вважають за можливе слухати справу за відсутності представників відповідача, оскільки це не шкодить інтересам Лазаренка. Натомість суддя наголосила, що для прийняття рішення у справі необхідно заслухати пояснення представників ВР.

В інтерв'ю журналістам Долгопола зазначила, що суд просто не наважується прийняти рішення на користь Лазаренка, а тому "відбувається безпрецедентне затягування - цивільна справа розглядається 4-й рік". Вона також висловила переконання, що позов Лазаренка є цілком обгрунтованим, тому суд не може ухвалити іншого рішення, крім задоволення цього позову.

Долгопола вважає, що прийняття рішення на користь Лазаренка матиме "надзвичайно важливі правові наслідки. Оскільки, за її словами, якщо суд прийме рішення про скасування постанови ВР від 17 лютого 1999 року, якою парламент дав згоду на притягнення Лазаренка до кримінальної відповідальності, то суд "умовно кажучи, розламав би всю схему, яку на сьогодні вималювала Генеральна прокуратура України стосовно Павла Лазаренка".

Долгопола також зазначила, що у цій справі, окрім правового, присутній політичний аспект. "Безумовно, політичний аспект відіграє тут також надзвичайно важливу роль", - сказала вона. Вона також припустила, що представники Лазаренка "приречені" ходити до суду з розгляду цієї справи ще багато місяців. "А вирішиться справа, скоріш за все, таким чином, що суд намагатиметься знайти таке рішення, яке не відповідатиме по суті на питання, які поставив Лазаренко у своєму позові", - зазначила вона.

Позов Лазаренко подав ще 1 червня 1999 року, і цю справу розпочинав слухати тодішній голова Печерського суду Микола Замковенко, але у лютому 2000 року суддя оголосив перерву у розгляді цієї справи. На наполегливі клопотання захисту розгляд справи поновлено.

У позові Лазаренко просить скасувати рішення ВР від 17 лютого 1999 року про надання згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності та на арешт.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування