Комітети будуть поділені вже у середу, передбачає Ющенко

Середа, 5 червня 2002, 12:57
Лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенка не виключає можливості досягнення домовленості щодо процедури розподілу комітетів вже у середу. Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у середу після чергового туру консультацій лідерів фракцій.

За словами Ющенка, у ході засідання обговорювалися пропозиції, внесені у вівторок. На його думку, існує певний прогрес з однієї з пропозицій і "патові ситуації" - з інших.

Ющенко повідомив, що у ході засідання обговорювалося декілька варіантів розподілу парламентських комітетів, зокрема, розподіл посад голів комітетів між представниками "четвірки" і посад їх перших заступників - між представниками "Єдиної Україна" і СДПУ(О).

Крім того, обговорювався варіант можливого розподілу комітетів таким чином, щоб комітети, "які визначають основи національної політики" у різних сферах, балансувалися з одного боку їх кількістю, а з іншого боку - перехресним розподілом посад перших заступників глави комітетів.

За словами Ющенка, у ситуації, що склалася необхідно провести консультації у фракціях і політраді.

Він також зазначив, що загальні пропорції розподілу комітетів вже відчуваються. Разом з тим процедура розподілу залишається невизначеною. Це також стосується і кількості комітетів, сказав лідер "Нашої України".

"Ми б не хотіли, щоб бюджетним комітетом сьогодні володіла та сила, яка очолює парламент, - додав він. - Ми пропонуємо дотримуватися принципу, що у тієї сили, яка очолює Верховну Раду, повинна бути противага з іншої коаліції".

Ющенко підкреслив, що "четвірка" не наполягає на тому, щоб їй були віддані всі ключові комітети. Він пояснив, що при пропорційному розподілі комітетів, "Єдиній Україні" і СДПУ(О) можуть дістатися такі ключові комітети.

Лідер "Нашої України" повідомив, що зараз у ході консультацій мова йде про те, за якою процедурою буде визначатися група пріоритетних комітетів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...