Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Скоро будуть судити винних у банкрутстві "України"

Середа, 5 червня 2002, 15:59
Генеральна прокуратура України збирається "найближчими днями" оголосити про закінчення слідства у частині доведених епізодів у справі про зловживання посадовими особами банку "Україна", які в цей час перебувають під арештом.

"Ми плануємо закінчити слідство і оголосити про його закінчення у найближчі дні у тій частині, яка доведена і фігуранти по якій знаходяться під арештом", - сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заступник генерального прокурора України Олексій Баганець.

Він підтвердив, що раніше рішенням генерального прокурора України з-під арешту під підписку про невиїзд був звільнений екс-голова правління банку "Україна" Петро Міхеєв, який був арештований 7 лютого поточного року за обвинуваченням в отриманні хабарів в особливо великому розмірі.

Раніше в інтерв'ю агентству Баганець повідомив, що українське законодавство дозволяє прокуратурі направляти до суду доведені епізоди зі справи, по яких обвинувачені перебувають під арештом. "У частини інших епізодів, які будуть виділені в окреме виробництво, слідство буде продовжуватися", - відзначив він.

Кримінальна справа за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами банка "Україна" Генпрокуратура порушила у липні 2001 року. Загалом до карної відповідальності за обвинуваченням у розкраданні у складі організованої злочинної групи грошових коштів банку "Україна" притягується сім чоловік.

З них двоє представляють керівництво банку "на рівні колишнього голови правління і начальника служби безпеки правління головної контори банку", троє - керівники комерційних структур. Однак двоє з них знаходяться у розшуку, тому обвинувачення було пред'явлене тільки 5-ти особам.

Банк "Україна" входив до числа найбільших українських банків, зазнав кризи з 1998 року. 16 липня минулого року НБУ відкликав ліцензії у банку "Україна" на здійснення банківської діяльності і почав процедуру його ліквідації.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування