"Четвірка" зриває переговори по розподілу комітетів - Медведчук

Середа, 5 червня 2002, 17:52
Лідер фракції СДПУ(О) Віктор Медведчук вважає, що парламентська "четвірка" перешкоджає досягненню домовленостей з питання розподілу комітетів. Таку думку він висловив в інтерв'ю журналістам після засідання лідерів фракцій у середу.

Медведчук нагадав, що у ході переговорів фракціям "Єдина Україна" і СДПУ(О) було запропоновано 5 комітетів, а 20 комітетів (з урахуванням комітету з питань європейської інтеграції, доля якого ще не вирішена) залишалися за "четвіркою".

За його словами, однією з умов чотирьох фракцій було надання їм пріоритетного права на бюджетний комітет і комітет з економічної політики з тим, щоб фракції "Єдина Україна" і СДПУ(О) могли назвати 5 комітетів, на які вони претендують.

За словами Медведчука, коли були названі ці 5 комітетів, "четвірка" вирішила "зробити ревізію" своїх пропозицій і стала вимагати додатково посади перших заступників у комітетах, що відводяться їм. За словами Медведчука, у нього склалося враження, що представники "четвірки" "роблять спеціально так, щоб не можна було домовитися". "Так переговори не ведуться", - підкреслив він.

Разом з тим Медведчук висловив надію, що розв'язання питання про розподіл комітетів не затягнеться надовго, і Верховна Рада найближчим часом буде "активно, плідно і зважено працювати".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування