Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма дав згоду Ющенку призначити його прем`єром?

Середа, 5 червня 2002, 18:53
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко зазначає, що у президента Леоніда Кучми є бажання підписати політичну угоду, що пропонується його фракцією.

Про це він повідомив у інтерв'ю журналістам, коментуючи зустріч з главою держави, яка відбулася у середу. За словами Ющенка, основною темою бесіди була "нормалізація роботи парламенту", а також роль президента та інших систем влади з тим, щоб "вийти на конструктивну позицію".

Ющенко також підкреслив, що "Наша Україна" виходить з того, що будь-яка модель, метою якої є стабілізація ситуації, повинна враховувати політичні результати парламентських виборів.

За його словами, якщо робити основну ставку на те, як знайти форму "політичних балансів", то ці проблеми необхідно систематизувати в окрему угоду і через нього формувати баланс політичних сил. Ющенко також підкреслив, що у таку угоду входять всі ініціативи, що стосуються економічного, соціального і політичного розвитку.

За словами лідера "Нашої України", цей документ може стати чинником консолідації сил, які можуть взяти на себе відповідальність за ситуацію у Верховній Раді і в уряді.

Ющенко також зазначив, що за результатами зустрічі досягнута домовленість про те, що будуть дані відповідні доручення. "Ми готові після обговорення і внесення пропозицій вести другий раунд зустрічей і провести їх стільки, скільки знадобиться для того, щоб знайти взаєморозуміння", - підкреслив Ющенко.

Він також зазначив, що на його думку, "виглядає некоректною ситуація, що склалася з обранням керівництва Верховної Ради, в якому представлені члени тільки двох парламентських фракцій - "Єдиної України" і СДПУ(О).

Ющенко нагадав, що відповідно до результатів виборів блок "Наша Україна" підтримали приблизно 8 млн. громадян. За його словами, за 4 парламентські сили - Компартію, Соцпартію, Блок Юлії Тимошенко, "Наша Україна" проголосували більше 16 млн. українців, у той час як за блок "За єдину Україну!" і СДПУ(О) – приблизно 7 млн.

Ющенко також підкреслив, що питання розподілу комітетів є технічним і на сьогоднішній день його обговорення свідчить про те, що гра йде "не у щиру позицію". Він підкреслив, що така дорога ніколи не приведе до системних дій.

На думку Ющенка, виходом з ситуації, що склалася є визнання результатів політичних виборів, формалізація через відповідну політичну угоду, а також розробка системи подальших дій.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування