Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти! Будьте обережні, Литвин стежить за вами

Четвер, 6 червня 2002, 11:47
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає, що українська журналістика сьогодні відповідає тим завданням, які стоять перед українським суспільством і державою.

Таку думку Литвин висловив в інтерв'ю журналістам у четвер, вітаючи їх з Днем журналіста, що відзначається в Україні 6 червня. Спікер підкреслив, що завжди з цікавістю стежить не тільки за публікаціями, але і за тими, хто їх пише, і йому приємно відзначати зростання професійного рівня українських журналістів.

Сьогодні, за словами Литвина, у журналістику йде нове покоління, "яке живе у суспільстві, яке ще навіть не побудоване на рівні демократичних основах".

Він побажав журналістам "гостроти пера".

Литвин зазначив, що свого часу, коли робив деякі публікації, розумів, що "вони можуть мати неприємні наслідки для нього, але виходив з того, що за будь-яких обставин ця публікація повинна бути". У зв'язку з цим він підкреслив, що розуміє сьогодні журналіста, тому що "це вистраждана, це його позиція, і цю позицію він повинен подати широкій громадськості". У цьому основне значення журналіста, підкреслив спікер.

Він висловив побажання, щоб у публікаціях було "більше інтелекту", більше обгрунтованості, а також побажав журналістам "спокійного серця", адже "будь-яку публікацію" журналіст "пропускає через себе, через свій мозок". Дуже важливо, щоб журналісти "не спалили себе", підкреслив спікер.

Литвин побажав журналістам сімейного затишку, підкресливши, що це головне.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування