Комітети не зможуть поділити навіть у п'ятницю - Медведчук

Четвер, 6 червня 2002, 14:36
Лідер фракції СДПУ(О) Віктор Медведчук вважає малими шанси досягнення домовленостей про розподіл парламентських комітетів на цьому тижні.

У четвер, відповідаючи на питання журналістів, коли можна чекати прийняття рішення про розподіл комітетів, Медведчук підкреслив, що "один до десяти", що це буде у п'ятницю, а "9 з 10 - це буде у вівторок".

Він заявив, що лідерам шести парламентських фракцій не вдається домовитися про принципи розподілу парламентських комітетів. За його словами, на засіданні у середу були вироблені одні принципи розподілу комітетів, у четвер ці принципи помінялися. Таким чином, змінилася і позиція фракцій "Єдина Україна" і СДПУ(О) відносно бюджетного комітету і комітету з економічної політики, підкреслив він.

Як повідомлялося, лідери фракцій досягли домовленостей про те, що бюджетний комітет і комітет з економічної політики будуть віддані парламентській "четвірці" в обмін на те, що фракції "Єдина Україна" і СДПУ(О) отримають 5 інших комітетів.

За словами Медведчука, один з цих п'яти комітетів повинен був очолити представник фракції СДПУ(О).

Він також підкреслив, що у ході переговорів по розподілу комітетів враховуються посади у керівництві Верховної Ради, отримані двома фракціями "Єдина України" і СДПУ(О).

Відповідаючи на питання журналістів, про те чи готова фракція СДПУ(О) підписати політичну угоду, що пропонується лідером фракції "Наша Україна" Віктором Ющенком, Медведчук підкреслив, що фракція підтримує цю угоду, але не у всіх частинах. У частині, що стосується Кабінету міністрів України, за його словами, фракція не підтримує цю угоду, оскільки його позиції суперечать Конституції і чинному законодавству.

Разом з тим, фракція готова підтримати таку угоду в частині внесення змін до Конституції і соціально-економічних питань.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування