Чемпіони світу не можуть забити

Четвер, 6 червня 2002, 16:56
У другому матчі групового турніру чемпіонату світу збірна Франції не змогла здолати опір команди Уругваю, зігравши внічию 0:0. Підопічні Роже Лемерра, які є діючими чемпіонами світу та Європи, набрали в двох матчах лише одне очко і близькі до того, щоб завершити свій виступ вже на наступному тижні.

В матчі з уругвайцями французів влаштовувала лише перемога, яка могли би послужити чудовою реабілітацію після несподіваної поразки на старті від Сенегалу.

І варто сказати, що розпочали матч з латиноамериканцями французи доволі впевнено та настирно. Чудову нагоду вивести збірну Франції вперед мав Емануль Петті, після удару якого м‘яч влучив у стійку воріт. Відповіли небезпечними моментом і футболісти збірної Уругваю, небезпечно пробивав Рекоба, проте на місці був Бартез.

Для французів в принципі все йшло добре, проте втрутився арбітр, який за гру прямою ногою вилучив несподівано для всіх Анрі. Прокоментуємо так, на жовту картку порушення Анрі заслуговувало, але вже точно не на вилучення. Рішення арбітра є дивним ще й тому, що практично в такому ж епізоді гравець уругвайців Да Сілва набагато грубіше зіграв проти Партіка Вієра, завдавши йому травми, проте арбітр, який за національністю мексиканець, неотримав навіть жовтої картки. Але схоже проблеми суддівства для чемпіонату лише розпочинаються.

У другому таймі футболісти обох команд зіграли у відкритий футбол, і могли забити декілька м‘ячів, причому неодноразово, але чудово грали голкіпери та, на противагу їм, не завжди точно пробивали форварди команд.

Для збірної Франції гра з уругвайцями може стати передостанньою грою на чемпіонаті світу. Нині ситуація для діючих чемпіонів світу складна. В останньому матчі їм не тільки потрібно перегравати команду Данії, а зробити це з перевагою в два м‘ячі. І взагалі будь яка з команд групи А після матчів останнього туру може пробитися до 1/8 фіналу.

Група А

Франція – Уругвай – 0:0

Турнірне становище: 1. Сенегал –4. 2. Данія – 4. 3. Франція –1. 4. Уругвай –1.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування