Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Замковенка звільнили справедливо - Верховний Суд України

Четвер, 6 червня 2002, 19:15
Колегія судової палати Верховного суду України з цивільних справ розглянула касаційну скаргу колишнього голови Печерського райсуду Києва Миколи Замковенка і не знайшла підстав для винесення її на розгляд судової палати.

"Це рішення остаточне й оскарженню не підлягає. Таким чином, скарга залишена без задоволення", - повідомили у прес-службі ВР.

Як повідомлялося раніше, Замковенко оскаржив рішення Вищої ради юстиції України, зокрема, про відкриття виробництва у відношення судді і внесення подання на ім'я президента України Леоніда Кучми про його звільнення з посад.

24 липня 2001 року Кучма своїм указом звільнив Замковенка з посади. Основою для указу стало представлення Вищої ради юстиції до звільнення з посади голови і судді Печерського райсуду Києва Замковенка "за порушення присяги судді".

Комісія Вищої ради юстиції, створена для перевірки обставин, викладених у поданні 24-х народних депутатів України стосовно Замковенка, встановила серйозні порушення, допущені суддею у більш ніж 20-ти справах.

29 травня 2001 року прокурор Києва Юрій Гайсинський порушив кримінальну справу стосовно Замковенка по ст. 165 ч.2 УК України - зловживання владою або службовим становищем. Пізніше прокуратура притягла суддю як обвинуваченого за прийняття явно неправомірного рішення і зловживання службовим становищем.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування