Фракції ділять комітети. Ющенко не очолить бюджетний комітет

П'ятниця, 7 червня 2002, 12:03
Фракція СПУ буде пропонувати в узгодженому пакеті керівників парламентських комітетів кандидатуру Станіслава Ніколаєнка, на голову комітету з питань освіти і науки. За узгодженою у шістці квотою, соціалісти також дістали право пропонувати кандидатури на посади голови контрольної комісії з питань приватизації, яку очолить Валентина Семенюк.

Фракція СДПУ(О) в узгодженому пакеті кандидатур отримає посаду глави комітету з питань екології, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, який може очолити народний депутат Іван Різак (екс-перший заступник губернатора Закарпаття).

Згідно з досягнутою домовленістю, члени "Нашої України" очолять такі комітети: бюджетний; з питань аграрної політики і земельних відносин; свободи слова та інформації; боротьби з організованою злочинністю і корупцією; з питань духовності і культури; з питань прав людини; охорони здоров'я, материнства і дитинства; промислової політики; євроінтеграції і законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Крім того, представники "Нашої України" займуть посади перших замів голів комітетів з ПЕК; у справах пенсіонерів, ветеранів і інвалідів; з фінансової і банківської діяльності; з екологічної політики і природовикористання; з науки; з соціальної політики і праці.

Як повідомили у прес-службі фракції "Наша Україна", на посаду глави бюджетного комітету розглядається кандидатура лідера партії "Солідарність" Петра Порошенка. Претендентами на цю посаду також є лідер партії "Реформи і порядок" Віктор Пинзеник і член Українського Народного Руху Валерій Асадчев.

Фракція комуністів буде пропонувати наступні кандидатури голів комітетів, які отримають внаслідок домовленостей: комітету з питань національної безпеки і оборони - Георгія Крючкова, з питань економічної політики, управління народним господарством, власності й інвестицій - Станіслава Гуренка, з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму - Катерину Самойлик, у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів - Петра Цибенка, з питань соціальної політики і праці - Віктора Хару, з питань регламенту, депутатської етики й організації роботи Верховної Ради - Валентина Матвеєва.

У розподіленому пакеті фракція "Єдиної України" дістала право пропонувати кандидатури на керівні посади у комітетах з питань фінансів і банківської діяльності; питанням транспорту; з питань ПЕК, і з питань закордонних справ. У бюджетному, транспортному і комітеті економічної політики від "Єди" буде по два перших заступника. Таким чином, члени фракції "Єдиної України" займуть 16 посад перших замів.

Орієнтовно голосування щодо узгодженого пакету відбудеться у п'ятницю, о 12:30.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування