НАТО "дуже серйозно" ставиться до заяв українського уряду щодо інтеграції до Альянсу

П'ятниця, 7 червня 2002, 12:51
У п'ятницю відбудеться засідання спільної комісії НАТО-Україна на рівні міністрів оборони.

Відповідаючи на питання РІА "Новости", один з високопоставлених представників НАТО повідомив, що на засіданні буде продовжена розпочата у Рейк'явіку міністрами закордонних справ дискусія про підйом відносин між НАТО та Україною на якісно новий рівень.

За його словами, зробивши вибір на користь інтеграції до євроатлантичних структур, Україна повинна слідувати курсом демократичних реформ, і в цьому НАТО її підтримуватиме. Брюсельска зустріч міністрів оборони стане черговим етапом підготовки до листопадового самміту НАТО, який відбудеться в Празі. Поза його рамками пройде самміт НАТО-Україна за участю президента Леоніда Кучми.

"Ми дуже серйозно ставимося до заяв українського уряду про бажання інтегруватися в НАТО, - зазначив натівський дипломат на умові анонімності. За його словами, НАТО "рішуче настроєна на зміцнення особливого партнерства" з Україною. "Але для його розвитку необхідна конкретна основа, тобто дуже конкретна робота. Потрібні не тільки слова, але і справи", - підкреслив він.

Важливим етапом підготовки до празької зустрічі стане візит до Києва генерального секретаря НАТО Джорджа Робертсона. Він побуває в українській столиці 8 і 9 липня разом з членами Ради НАТО на рівні послів. Там будуть обговорюватися "дуже конкретні" плани військової співпраці та інші проблеми на шляху зміцнення відносин. "Зараз це значно важливіше, ніж заяви і символи", - підкреслив високопоставлений натівський дипломат.

РІА "Новости"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування