МАРЧУК ПОМИЛИВСЯ - ДО ПОДАЧІ ЗАЯВКИ У НАТО УКРАЇНІ ЩЕ "ДУЖЕ ДАЛЕКО"

П'ятниця, 7 червня 2002, 12:59
Секретар ради національної безпеки і оборони України Євген Марчук заявляє, що Україні ще "дуже далеко" до подачі заявки на вступ до НАТО.

"Це складний багаторівневий процес", - підкреслив Марчук у п'ятницю на спільному брифінгу з грузинським колегою Тедо Джапарідзе у Києві.
Відповідаючи на питання журналістів, він зазначив, що в НАТО існує непроста процедура для вступу країн в альянс і процедура ця "ускладнюється".

За словами Марчука, для того, щоб подати заявку до НАТО "необхідно пройти багато етапів", зокрема, "план дій відносно членства". До реалізації цієї програми, відзначив він, необхідно 2,5 роки "підготовчого періоду". Зокрема, необхідно пройти шлях консолідації політичних сил у країні і консолідації суспільства. Крім того, необхідно "пройти через парламентські слухання, парламентські процедури".

Тільки після цього, сказав Марчук, Україна може заявити про те, що хоче подати заявку на вступ до НАТО. "Тоді це буде серйозне сприйнято", - відзначив він.

Марчук підкреслив, що РНБО України ухвалив рішення не про подачу заявки у НАТО, а про те, що орієнтиром для країни є євроатлантична інтеграція, яка передбачає вступ до НАТО.

"Найголовніше, Україна визначилася з вектором євроатлантичної інтеграції, метою якої є вступ до Євросоюзу і НАТО", - сказав він.

При цьому Марчук підкреслив, що "цей процес не може містити нічого, направленого проти третіх країн".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування