Потебенько повернеться до Генпрокуратури?

П'ятниця, 7 червня 2002, 14:22
Колишній генеральний прокурор України Михайло Потебенько, як і раніше, збирається скласти свої депутатські повноваження, і не виключає, що претендуватиме на відновлення на посаді голови Генпрокуратури.

У інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" він послався на чинне законодавство, згідно з яким народний депутат має право протягом року після обрання претендувати на відновлення в колишній посаді у разі складання депутатських повноважень.

Відповідаючи на питання про підтримку кандидатур на посаду глави Генпрокуратури, Потебенько сказав, що його "ніхто не питає" і він "не набивається".

Депутат заявив про намір з трибуни парламенту дати оцінку кандидатури на посаду генпрокурора у разі винесення цього питання на розгляд парламенту.

Потебенько підкреслив, що "його ніхто не зрозуміє, якщо він не виступить". "Позитивним або негативним буде мій виступ, залежатиме від того, хто буде претендувати на посаду генпрокурора", - сказав він, підкресливши, що в цьому питанні "не повинно бути політики".

Потебенько вважає, що подання Генеральної прокуратури України про надання згоди парламенту на притягнення Юлії Тимошенко до карної відповідальності "нелегітимне і повернено в Генпрокуратуру обгрунтовано", за його словами, підставою для повернення є хоч би те, що документ підписаний не головою Генпрокуратури, а виконуючим обов'язки генпрокурора.

Потебенько зазначив, що документ, який він бачив, був підписаний заступником генпрокурора Миколою Обиходом.

Коментуючи можливість того, що Потебенько буде поновленим на посаді генпрокурора, джерело в юридичному науково-експертному управлінні парламенту зазначило, що згідно із законом "Про статус народного депутата України" парламент "дає згоду на його призначення, а не п'ять років роботи".

Потебенько пройшов до Верховної Ради за списком Компартії України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування