Договір про співпрацю доопрацьовував Табачник?

П'ятниця, 7 червня 2002, 16:57
Фракція "Єдина Україна" готова до роботи над угодою про створення коаліції, ініційованої фракцією "Наша Україна", залишаючи за собою право "очікувати, що до її позиції прислухаються", заявляє член фракції "Єдина Україна" Дмитро Табачник.

У п'ятницю в інтерв'ю журналістам Табачник зазначив, що на сьогодні робота над угодою "йде плідно", вона "зближує позиції", однак такий документ вимагає "не одного дня узгодження". Його прийняття, за словами депутата, вимагає наявності великої кількості законопроектних робіт, оскільки мова йде, в тому числі, про внесення змін до Конституції. Тому, впевнений він, узгодження позицій сторін відносно документа потребує значного часу.

Табачник підкреслив, що він особисто доопрацьовував документ, який з'явився "у розмитій формі" три тижні тому. Сьогодні, за його словами, документ, проект якого носив назву "Угода про взаємодію сил у Верховній Раді України" "вписаний у більш жорсткі юридичні рамки" і названий угодою про створення коаліції.

За словами депутата, основні позиції у документі збережені, однак через внесення "Нашою Україною" додаткових умов "актуальність цього документа на певний час відпала". Сьогодні, після зближення позицій політичних сил за цим документом, робота над ним поновилася, додав він.

Говорячи про конкретні пропозиції фракції "Єдина Україна" щодо документа, Табачник підкреслив, що вони зводяться до того, щоб "гранично чітко рознести і реально представити терміни роботи над змінами до Конституції".

Крім того, відзначив він, "Єдина Україна" наполягає на визначенні "чітких рамок існування парламентської більшості і меншості" до початку формування коаліційного уряду.

Серед інших позицій, які відстоює фракція, Табачник назвав поступовий перехід до виборності керівників виконавчої влади всіх рівнів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування