Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коліна допомагає англійцям обіграти Аргентину

П'ятниця, 7 червня 2002, 17:10
Аргентина – Англія –0:1
Гол: Бекхем 44 – з пенальті

Аргентина: Кавальєро, Почеттіно, Самуель, Сорін, Пласенте, Санетті, Ортега, Верон, Сімеоне, Кілі Гонсалес, Батістута (Креспо).
Англія: Сімен, Міллз, Фердінанд, Кемпбелл, Еш.Коул, Бекхем, Харгрівз, Скоулз, Батт, Оуен, Хескі.

В останніх матчах чемпіонату світу сумнівні рішення арбітрів, як це не прикро, стали вирішувати долю матчів. Так сталося і в суперпринциповій грі Аргентина –Англія, коли відомий італійський суддя Коліна призначив одинадцятиметровий за порушення правил проти Оуена, якого насправді не було. Хоча у цьому епізоді винний і захисник аргентинців Почеттіно, який спочатку ставив підніжку набігаючому Оуену, але в останній момент змівнив своє рішення, проте це побачив Оуен, який артистично впав, та, на жаль для аргентинців, не побачив Коліна.

Проте з арбітрами не сперечаються, і Девід Бекхем миттєво покарав аргентинців з пенальті, відкривши рахунок в грі 1:0. Матч, який так довго очікували, і, який "обростав" скандальними новинами про можливе протистояння старих "друзів" Бекхема та аргентинця Сімеоне, насправді не вийшов таким видовищним, через те, що команди перш за все намагалися не пропустити, і при можливості забити.

Перший тайм цього матчу взагалі був схожий на матчі в національній хокейній лізі, де кожен з футболістів обох команд намагався протаранити чи збити суперника, і від цього гра здавалася ще нуднішою.

Стосовно першого тайму, то відкрити рахунок могли обидві команди. Спочатку Оуен прицільно пробив у штангу, а вже потім небезпечним ударом головою відповів Батістута. Взагалі, якщо оцінювати гру, за територіальною перевагою та у володінні м‘ячем, то в цьому компоненті мабуть перемогли латиноамериканці. Насправді ж обидві команди показали зовсім різний за змістовністю футбол. Аргентинці не намагалися продертися в штрафну, використовуючи дальні, неточні удари, розбавляючи їх навісами, які ні до чого не призвели. Англійці ж грали дещо ширше, швидко переходячи в атаку, "закидаючи" довгими передачами у штрафну суперника своїх форвардів. В другому таймі англійці, які вели в рахунку дещо зменшили натиск, хоча моменти для збільшення рахунку були і в тієї, і іншої команди.

Кінцівка матчу пройшла під диктовку аргентинської команди, хоча знову ж таки, у підопічних Б‘єлса стопроцентних нагод, щоб зрівняти рахунок не було, а хаотичні дії в нападі з ударами по "ліхтарях" ні до чого не призвели. Ця перемога стала третьою для англійців над аргентинцями в рамках чемпіонатів світу, ще двічі вигравали земляки Марадони.

Після виграшу англійців турнірне становище в групі F набуло виду, коли і шведи, і англійці, і аргентинці мають приблизно однакові шанси на вихід до плей-офф. Але задля цього всім трьом командам потрібно вигравати, щоб не залежати від суперників, особливо це стосуєтьс аргентинців. В останньому турі групового турніру Англія зіграє з Нігерію, яка вже відіграла своє, а аргентинці зустрінуться зі шведами.

З інших матчів дня варто відзначити виграш збірної Іспанії у Парагваю з рахунком 3:1, де дубль оформив Морієнтес. До того ж, іспанці стали першою командою на чемпіонаті, яка достроково виборола путівку в 1/8 фіналу.

Турнірне становище команд в групі F: 1. Швеція –4. 2. Англія – 4. 3. Аргентина –3. 4. Нігерія.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...