У парламенті варто створити два бюджетних комітети?

Субота, 8 червня 2002, 16:48
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин доручив лідерам фракцій до 13.00 понеділка запропонувати кандидатури персонального складу парламентських комітетів.

Як повідомляє інформаційне управління Верховної Ради, розгляднути ці пропозиції планується до початку погоджувальної ради лідерів фракцій і комітетів, яка почнеться в понеділок о 16.00.

Учасники засідання погоджувальної ради обговорять питання обрання членів комітетів, а також перелік законопроектів, винесених на порядок денний.

На сьогодні лише 318 чоловік подали пропозиції про входження до комітетів, причому, депутати віддають перевагу бюджетному комітету (41 бажаючий); комітету з питань ПЕК, ядерної політики і безпеки (29); комітету з питань економічної політики (28); з питань фінансової та банківської діяльності (25).

У той же час, до складу 12 комітетів висловили бажання ввійти менше 10 чоловік. Так, членами комітету з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства хочуть стати 3 депутати, а в комітети з питань культури і духовності і з питань євроінтеграції - по 2 парламентарія.

Згідно з постановою парламенту від 15 травня, у складі кожного комітету на момент його створення не може бути більше 25 і менше 10 чоловік. Відповідно до регламенту, члени комітетів вибираються поіменним голосуванням і без обговорення.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News