Росіяни програли збірній Японії

Неділя, 9 червня 2002, 17:48
Збірна Росії у другому матчі на чемпіонату світу поступилася в Йокогамі з мінімальним рахунком 1:0 господарям турніру команді Японії. Єдиний м'яч на 51-й хвилині забив Дзюнічи Інамото. Форвард лондонського "Арсеналу" на грані офсайду отримав пас від Ацуси Янагісави і не залишив Руслану Нігматулліну жодного шансу. Однак росіяни могли відігратися вже через декілька хвилин проте Безчасних не влучив у ворота з вигідної позиції. А ось японці як мінімум могли одного разу збільшити рахунок, коли після удару Накати м‘яч влучив у поперечину воріт.

Поразка команди Романцева спричинила не тільки сум у серцях вболівальників, але й відгукнулася побоями та наавіть вбивством у Москві.

Одна людина померла, отримавши ножове поранення внаслідок безладдя в центрі Москви після закінчення матчу. Ще порядку 20 чоловік постраждали, частина з них госпіталізована. Ножеве поранення отримав і співробітник міліції, ще двоє представників правопорядку травмовані.

Навколо Манежної площі фанати, що розбушувалися спалили 7 автомобілів. Перевернуто і розграбовано мікроавтобус телекомпанії РТР. Усього розбито близько 20 автомашин, припаркованих поблизу будівлі готелю "Москва" і Державної думи

Віце-прем'єр РФ Олексій Кудрін, що спостерігав по телевізору за футбольним матчем між Росією і Японією, надто розстроєний поразкою російської збірної.

"Програти у такому матчі - все одно, що роздути непроцентні витрати бюджету ще на засіданні уряду до внесення законопроекту в Державну Думу", - заявив віце-прем'єр. "Так і будемо програвати, поки не навчимося розраховувати тільки на власні сили, а не на сприятливий збіг обставин", - відмітив А.Кудрін в інтерв'ю "Інтерфаксу".

Пісял цієї поразки шанси росіян на вихід з групи суттєво знизилися, і наступному матчі з Бельгійцями їх влаштує лише перемога.

Японія - Росія - 1:0
Гол: Інамото 51

Японія: Нарадзакі, Мацуда, Х.Наката, Міямото, Інамото (Фукуніси 86), К.Наката, Воно (Хатторі 74), Міодзін, Тода, Судзукі (Накаяма 72), Янагісава.
Росія: Нігматуллін, Ковтун, Нікіфоров, Соломатін, Онопко, Смертін (Бесчастних 57), Семшов, Карпін, Тітов, Ізмайлов (Чубів 52), Піменов (Сичєв 46).

За інформацією "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування