Шкілю повернули УНА-УНСО

Понеділок, 1 липня 2002, 11:43
Народний депутат Андрій Шкіль знову очолив оновлену партію УНА-УНСО. Як повідомляє прес-служба партії, таке рішення було прийняте на позачерговому з'їзді, що відбувся у неділю. З'їзд був скликаний на вимогу десяти арештованих членів УНА-УНСО, обвинувачених в організації масових порушень 9 березня 2001 року у Києві.

На з'їзді партії було прийняте рішення повернутися до "історичної назви партії" - УНА-УНСО, яке вона носила до листопада минулого року, і відмовитися від назви "Українська Національна Асамблея".

Також було прийняте рішення визнати недійсними два попередніх з'їзди, які були не погоджені з політв'язнями і членами організації; висловити недовіру і позбавити членства Миколу Карпюка, Юрія Тиму, Олега Марчука; позбавити посади голови політради партії Едуарда Коваленка.

До складу керівництва партії також увійшли голови всіх обласних організацій й арештовані члени УНА-УНСО Ігор Мазур, Руслан Зайченко, Микола Ляхович, Олег Бойко.

Прес-служба зазначає, що на з'їзді були присутні делегати з 17 областей України і за статутом УНА-УНСО з'їзд можна вважати легітимним.

Після закінчення з'їзду делегати організованою колоною проїхали до Лук'янівського СІЗО, де передали рішення з'їзду арештованим членам партії.

Як повідомлялося, Шкіль і ще 15 членів УНА-УНСО були арештовані СБУ за обвинуваченням в організації і участі у масових заворушеннях у Києві 9 березня 2001 року. У цей час продовжується суд у цій справі.

31 березня 2002 року Шкіль був обраний народним депутатом і звільнений
з-під варти. Пізніше суд звільнив на підписку про невиїзд ще двох обвинувачених членів партії.

У період, поки Шкіль знаходився в ув'язненні, з'їзд партії обрав головою УНА-УНСО Карпюка, а головою політради Коваленка.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування