Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через вибори Жира дістається регіональним ЗМІ

Понеділок, 1 липня 2002, 14:03
Опозиційну газету "Лица" ("Обличчя"), яка виходить у Дніпропетровській області, позбавлено засобів існування. За словами головного редактора видання Олени Гарагуц, після оприлюднення інформації про хід повторної передвиборчої кампанії у 35-му окрузі, газету "почали мочити".

В одномандатному 35-му окрузі 14 липня відбудуться довибори у парламент, в яких бере участь колишній депутат, голова парламентської комісії у справі Гонгадзе Олександр Жир. Його головний суперник - Віктор Драчевський, начальник кримінальної міліції Дніпропетровської області.

Як повідомила УП Гарагуц, станом на 12:00 понеділка, відмовилася друкувати газету п'ята за останні чотири місяці друкарня, яка знаходиться у місті Кобеляки, Полтавській області. "На неї були покладені останні надії, - відзначила Гарагуц. - Причина стандартна - зламався станок, при чому станки ламаються підозріло симетрично. До цього нам відмовили друкарні Дніпропетровської і Запорізької областей".

Газета "Лица" виходить щосереди, однак, за словами головного редактора, номер від 3 липня, "швидше за все затримається".

Як відзначила Гарагуц, фірма, господар приміщення, яке орендує редакція газети, вимагає наймачів залишити будівлю. "Ми забарикадувалися, - повідомила Гарагуц. - Нам відключили світло телефон, воду, всі зручності, але ми не маємо наміру з'їжджати, ми вже два роки знімаємо це приміщення", - говорить головний редактор.

За словами Гарагуц, проблеми у газети були і під час основної передвиборчої кампанії до парламенту. "У березні нас "вигнала" друкарня "Кераміст" у Запоріжжі. Тираж газети у держторгівлі був знижений в 3-5 разів, хоча попит був дуже високий", - говорить Гарагуц. Тиск, який чиниться на газету, у редакції пов'язують з редакційною політикою, направленою на підтримку у виборах до парламенту Олександра Жира.

Газета "Лица", самоокупна, 1 липня відзначає 4 роки з моменту виходу першого випуску.

Українська правда

Читайте також:

Серпом по "ЛИЦАм"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування