Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Васильєв "не знає працівника прокуратури" на прізвище Піскун. Зате пам`ятає Сталіна

Понеділок, 1 липня 2002, 15:52
Перший віце-спікер парламенту Геннадій Васильєв заявляє, що не може коментувати здібності Святослава Піскуна виконувати функції генерального прокурора України. "Я не знаю такого працівника прокуратури, як Піскун. Тому не можу сказати щодо його фаху, його ставлення до закону", - сказав Васильєв на прес-конференції у понеділок.

Оцінюючи шанси на затвердження парламентом, Васильєв зазначив, що "це залежить в першу чергу від самого Піскуна, від його вміння спілкуватися з фракціями". При цьому він наголосив, що кандидат у разі обрання "має виконувати" обіцяне в ході консультацій.

Перший віце-спікер також застеріг від підсилення податкової складової в діяльності органів прокуратури, що може відбутися разом з приходом Піскуна, який зараз є заступником глави ДПАУ.

На думку Васильєва, який у минулому був прокурором Донецької області, робота на чолі Генпрокуратури "є дуже непростим питанням". "Бажаючих бути генпрокурором багато, а працювати дуже важко. І до того ж в наш складний час", - зазначив він.

Васильєв не дав чіткої відповіді, чи розглядалася його кандидатура на посаду Генпрокурора. Водночас, додав перший віце-спікер, якщо б йому запропонували це місце, він би "дуже багато розмірковував щодо цього".

Васильєв не став прогнозувати позицію фракції "Регіони України" при голосуванні за генпрокурора. У той же час він назвав необгрунтованими "розмовами" твердження газети "Дзеркало тижня" про те, що представники Донецького регіону можуть підтримати кандидатуру Піскуна в обмін на призначення керівником СБУ колишнього заступника глави Донецької обладміністрації Юрія Самойленка.

Васильєв також не відповів на питання, як він особисто збирається голосувати при затвердженні Піскуна генеральним прокурором України. "На цій посаді людина повинна з великою повагою ставитися до закону. Але і голова повинна бути", - сказав Васильєв. При цьому він нагадав, що "і в 1937 році (рік політичних репресій Сталіна - УП) керувалися законом".

Водночас він наголосив, що для депутатів, які є "принциповими, державними людьми", важливо затвердити повноправного генпрокурора, ніж мати на цій посаді виконуючого обов'язки.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування