Голос "Регіонів України" майже у Піскуна в кишені

Вівторок, 2 липня 2002, 16:11
Парламентська фракція "Регіони України" остаточно визначиться зі своєю позицією щодо кандидатури Святослава Піскуна на посаду генерального прокурора вранці у четвер напередодні голосування з цього питання.

У вівторок після закінченні зустрічі фракції з Піскуном лідер "Регіонів України" Раїса Богатирьова назвала кандидата на посаду генпрокурора "підготовленою людиною", що "заслуговує уваги як один з головних претендентів" на цю посаду.

Вона зазначила, що депутатам фракції "сподобалася позиція Піскуна у кадровій політиці". "Він розуміє, що багато що залежить від кадрів, які будуть працювати з ним і, насамперед, збирається займатися саме кадрами", - відзначила Богатирьова.

За її словами, депутатам її фракції також "сподобалася позиція" кандидата у тому, що "всі справи, які початі генпрокуратурою, повинні бути закінчені". "Або ми говоримо, що помилилися (порушуючи карні справи), і не тероризуємо людей роками, або, якщо впевнені, передаємо справи до суду. Не можна, щоб імена багатьох відомих політиків були на слуху, і справи не вирішувалися - це неправильно", - заявила лідер фракції.

Також, за її словами, знайшла розуміння позиція Піскуна "про необхідність зміни законодавства про функціонування судової системи і взаємодії з парламентом". "Не можна ігнорувати представницький орган влади", - відзначила депутат.

До фракції "Регіони України" входять 32 депутата.

Сам кандидат відмовився відповідати на питання журналістів, пообіцявши зробити це після голосування по його кандидатурі у четвер.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...