Горбулін не схвалює поведінки Марчука та Деркачів

Вівторок, 2 липня 2002, 18:12
Чільний український політик, колишній секретар РНБО Володимир Горбулін засудив публічне протистояння між двома колишніми керівниками Служби Безпеки України – Євгеном Марчуком та Леонідом Деркачем.

Він назвав неприпустимим конфлікт, останнім проявом якого стали заяви Ради національної безпеки та оборони та її керівника Євгена Марчука, який реагував на критичні матеріали у пресі.

Володимир Горбулін, неохоче коментуючи ситуацію, сказав, що в неї може втрутитися президент, але досі Леонід Кучма та інші чільні політики уникали коментарів.

Українські засоби масової інформації оприлюднили нову заяву Ради національної безпеки та оборони, в якій засуджуються "спроби дискредитації секретаря ради Євгена Марчука та його колег".

Нинішня заява доповнюється списком засобів масової інформації, у яких були надруковані, як стверджується, наклепницькі матеріали зі звинуваченнями пана Марчука у діяльності на шкоду Україні.

Офіційний Київ, зокрема президент, досі не коментував цих подій. Кореспонденти й оглядачі в Україні називають їх проявом запеклої боротьби між клановими угрупованнями з широкими політичними та економічними інтересами і впливом в українських спецслужбах.

Сторонами у цьому конфлікті називають Євгена Марчука з його оточенням і Леоніда Деркача та його сина Андрія. Обидва Деркачі зараз є депутатами Верховної Ради.
Леонід Деркач, так само як і Євген Марчук, працював у радянському КДБ та обіймав посаду голови Служби Безпеки України.

ВВС

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування