В Україні пропонують "сафарі" на танках

Четвер, 25 липня 2002, 14:26
Служба безпеки України повідомила про початок кримінального розслідування проти одеської компанії, яка пропонувала своїм клієнтам подорожі по військових базах, де армійські офіцери пропонували їм випробувати армійську зброю.

Офіційно ця компанія була зареєстрована як автодилер, але брала з клієнтів гроші за відвідування військових полігонів поруч з Одесою.

На полігоні їм надавали можливість постріляти зі зброї, включаючи автомати і танкові гармати. СБУ заявляє, що причетні до цього офіцери також зараз знаходяться під слідством.

У газетах повідомляється, що ціни варіюють від 1 долара за постріл з автомата до $500 за постріл з танка.

"Існують задокументувані факти про перевищення посадових обов'язків військовими офіцерами, які надавали бізнесменам можливість організувати такі "сафарі", говориться в заяві СБУ.

За повідомленнями кореспондентів ВВС, це перший випадок нелегального військового туризму в Україні. Однак туристичне агентство "Аларіс", яке стало піонером в цьому, намагалася створити індустрію незабороненого законом військового туризму.

Після кількох років переговорів "Аларіс" виграв у зубожілого міністерства оборони дозвіл і запропонував прибуваючим туристам прогулянки на танках, надзвукових винищувачах й інші військові пригоди.

Текст статті в оригіналі читайте тут ВВС.