Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун пообіцяв "Нашій Україні" стати апостолом Святославом

Середа, 3 липня 2002, 15:36
Кандидат на посаду Генпрокурора Святослав Піскун вважає "не тільки можливим, але й необхідним" співпрацю Генеральної прокуратури з парламентськими слідчими комісіями, зокрема з комісією по справі Гонгадзе. Про це, як повідомляє прес-служба "Нашої України", Піскун повідомив під час зустрічі з депутатами фракції Ющенка.

Піскун наголосив, що існують всі можливості для співпраці між слідчою комісією Верховної Ради та Генпрокуратурою. За його словами, парламентський орган повинен мати доступ до матеріалів Генеральної прокуратури з цієї справи.

Розкриття справи Гонгадзе є "справою честі України", зазначив Піскун. Як передає прес-служба "Нашої України", він повідомив, що нерозкриття протягом півроку–року справи Гонгадзе, Александрова та Гетьмана є "ганьбою для правоохоронних органів держави".

Як повідомляє прес-служба "Нашої України", Піскун підтримав залучення іноземних фахівців до розслідування резонансних справ.

Відповідаючи на питання про можливість повернення до розслідування загибелі В'ячеслава Чорновола, Піскун повідомив, що у випадку, якщо родичі мають сумніви щодо причин його смерті, то постанову Генеральної прокуратури може бути відмінено. Він зауважив, що член фракції "Наша Україна" Тарас Чорновіл є потерпілою стороною і може робити відповідні запити.

Зустріч Святослава Піскуна і депутатів "Нашої України" тривала близько години, за цей час кандидат представив власну концепцію реформування Генпрокуратури, повідомляє прес-служба фракції.

Сам Святослав Піскун після зустрічі повідомив, що депутати поводилися з ним "толерантно" та "намагалися ставити так питання, щоб не образити нетактовним ставленням".

Фракція "Наша Україна" у четвер зранку має прийняти остаточне рішення щодо цієї кандидатури. За даними Української правди, внутрішньофракційні групи "Нашої України" поки не визначилися щодо голосування, окрім групи "Разом", яка ухвалила рішення підтримати Піскуна.

Українська Правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...