Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За Піскуна готові проголосувати 100 народних депутатів

Середа, 3 липня 2002, 17:40
На цей момент вже 5 фракцій остаточно вирішили підтримати кандидатуру Святослава Піскуна на посаду генерального прокурора, фракція БЮТ висловилась категорично проти, решта остаточно визначиться зранку в четвер.

Зокрема, вирішили підтримати кандидатуру Піскуна на голосуванні у ВР фракції "Аграрники України", "Народовладдя", "Європейський вибір", НДП, СДПУ(О). Про це повідомили в інтерв'ю журналістам народні депутати Катерина Ващук ("Аграрники України"), Богдан Губський ("Народовладдя"), Григорій Калетник ("Європейський вибір"), Анатолій Толстоухов (НДП), Борис Андресюк (СДПУ(О)). Усього в ці п'ять фракцій входять 100 народних обранців.

Три фракції, які вже зустрічалися з Піскуном, приймуть рішення щодо підтримки кандидатури в четвер на ранковому засіданні цих фракцій - "Регіони України", СПУ та КПУ. Зокрема, комуніст Георгій Крючков в інтерв'ю журналістам зазначив, що представники КПУ радились з екс-генпрокурором Михайлом Потебеньком, який сказав, що підтримає Піскуна. Також Крючков додав, що комуністи зустрічались з Піскуном і той справив сприятливе враження, але цього недостатньо для підтримки.

Фракція "Трудова Україна" зустрічатиметься з Піскуном у четвер о 9.00, а поки що у фракції немає позиції щодо підтримки чи непідтримки його кандидатури, сказав журналістам член фракції Леонід Деркач.

"Наша Україна" зустрічалася з Піскуном у середу о 14.00, остаточно фракція визначитиметься з рішенням у четвер зранку.

Фракція "Блок Юлії Тимошенко", як повідомляв Олександр Турчинов, не підтримуватиме кандидатуру Піскуна, а депутатська група "Демократичні ініціативи", за словами голови депгрупи Степана Гавриша, спробує зустрітись з Піскуном у середу, оскільки зранку Піскун не з'явився на зустріч.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування