Васильєв займатиметься в АП забезпеченням гласності органів влади

Середа, 3 липня 2002, 21:17
Основні завдання новоутвореного інформаційної політики адміністрації президента полягатимуть у реалізації указу президента "Про підготовку пропозицій щодо забезпечення гласності й відкритості діяльності органів державної влади," заявив Сергій Васильєв, якого в понеділок призначили керівником цього органа. До цього він інформаційно забезпечував лідера СДПУ(О) Віктора Медведчука.

Васильєв нагадав, що нещодавно президент вніс зміни до указу від 17 травня 2001 і призначив Віктора Медведчука керівником робочої групи з підготовки пропозицій щодо забезпечення гласності та відкритості діяльності органів державної влади. "В цьому указі є багато конкретних пунктів, виконання яких і буде покладене на новоутворене управління", каже Васильєв.

У відповідь на запитання репортера Васильєв висловив сумнів, що нове утворення в адміністрації президента не буде регулювати медіа ринок, оскільки "це не її функція".

"При чому тут регулювання медіа ринку до адміністрації президента? В неї є свої функції. Медіа ринок існує за своїми законами. Більше того, в указі чітко написано, які завдання президент ставить перед органами державної влади – це відкритість і створення умов, системи у ЗМІ, і залучення до цієї роботи в тому числі і самі органи державної влади - це і є головне завдання. При чому тут регулювання? Це ж не Кабмін, зрештою", говорить керівник інформуправління АП.

Васильєв також заявив, що його управління "дуже тісно" співпрацюватиме з Державним комітетом з інформаційної політики.

Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування