Депутати зробили перший крок на шляху боротьби з відмиванням грошей

Четвер, 4 липня 2002, 18:40
Верховна Рада України в четвер прийняла у першому читанні урядовий законопроект про запобігання і протидію легалізації (відмиванню) прибутків, отриманих злочинним шляхом.

За цей законопроект проголосували 229 народних депутатів, проти - 3 з 402, що зареєструвалися в залі.

Прийнятий законопроект регулює відносини в сфері запобігання і протидії введенню в легальний обіг прибутків, отриманих злочинним шляхом, а також регулює відносини в сфері боротьби з фінансуванням тероризму.

Зокрема, для запобігання легалізації надходжень, отриманих злочинним шляхом, вводиться державний фінансовий моніторинг щодо сумнівних операцій. Критерії віднесення операцій до сумнівних визначає Кабінет міністрів.

Дія законопроекту поширюється на всіх фізичних і юридичних осіб, що проводять фінансові операції на території України, а також може поширюватися і за межі країни у випадках, передбачених міжнародними угодами і договорами.

Документ включає в себе різні форми міжнародної співпраці з запобігання і протидії легалізації прибутків, отриманих злочинним шляхом, а також визначає порядок видачі злочинців і засуджених осіб.

Інтерфакс-Україна

Від УП: минулого тижня Київський правовий клуб, що об'єднує провідних юристів столиці, розповсюдив заяву, в якій попереджав про можливі негативні наслідки вищезгаданого законопроекту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News