Журналісти України та Польщі просять президента турбуватися про долю Володимира Бойка не "абстрактно"

П'ятниця, 5 липня 2002, 13:36
Провідні журналісти України та Польщі, члени українсько-польського журналістського клубу "Без упереджень" звернулися до президента України Леоніда Кучми з проханням захистити Володимира Бойка, який 25 червня 2002 року потрапив до ізолятора тимчасового утримання міста Донецька.

Володимир Бойко, кореспондент "знищеного Державною податковою адміністрацією України інтернет-видання "Обком", який розслідував діяльність окремих посадовців Донецької філії ДПАУ, був затриманий податківцями за "ухиляння від сплати податків". "Варто додати, що донецьким податківцям сарказму не позичати, оскільки так званою "справою Бойка", як повідомляють мас-медіа, займається "офіс з роботи з великими платниками податків", йдеться у зверненні.

Тому українські та польські журналісти закликають президента "не залишатися осторонь "справи Бойка" й захистити журналіста, або ж прилюдно визнати, що репресії працівників Державної податкової адміністрації відповідають нормам "демократії по-українськи". Зокрема, журналісти нагадують Леоніду Кучмі, що 4 червня, у день журналістики він наголосив, що його "не залишають байдужими" сигнали про факти адміністративного втручання у діяльність ЗМІ, переслідування журналістів за критику, і з них, фактів, "робляться оперативні висновки і застосовуються адекватні заходи".

Автори звернення щиро сподіваються, що "абстрактна турбота про журналістський цех цього разу трансформується в увагу до конкретного журналіста та Інтернет-видання "Обком", що свавільно закрите податківцями".

Журналісти нагадають президентові, що останніми роками Україна постійно потрапляє в поле уваги різноманітних міжнародних правозахисних організацій, однак "замість врахувати побажання цих інституцій, українські посадовці говорять про безпідставність подібних звинувачень, а також про подвійні стандарти у ставленні до України".

"Стандарт демократії один, і це повинна зрозуміти українська влада. Інакше з таким "посагом" репресій проти свободи слова, з масовою зневагою чиновників до діяльності журналіста та силовим спротивом побудові прозорого суспільства Україна може отримати зовсім інший вектор інтеграції. Сподіваємося, що Вам, гаранту Конституції, так само цього не хочеться, як і багатьом громадянам України", йдеться у зверненні.

Читайте також:

З днем податкової Конституції, бомжі України!

Журналістові Бойку загрожують убивством

ОБГОВОРИТИ НА ФОРУМІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...