Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Холод із здивуванням з'ясував, що в парламенті помінялася розстановка сил

П'ятниця, 5 липня 2002, 18:14
Голова Нацради з теле- і радіомовлення, якому парламент України виразив недовіру, вважає не відповідними законодавству низку положень постанови про недовіру, а саме рішення - результатом зміни політичних сил у парламенті після виборів.

Про це Холод повідомив у п'ятницю на брифінгу, проведеному у зв'язку з прийняттям Верховною Радою в четвер постанови, якою парламент не затвердив звіт Нацради за 2001 рік, висловив недовіру діючому складу Нацради і його голові, повідомили в прес-службі Нацради з телерадіомовлення.

Холод висловив "певне здивування" у зв'язку з відмінністю акцентів в оцінці звіту Нацради за 2001 рік, зробленими попереднім складом профільного парламентського комітету і профільним комітетом нового складу парламенту.

Кажучи про висловлення недовіри голові Нацради, він підкреслив, що згідно з статтею 31 закону "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення", питання про висловлення недовіри голові Нацради розглядається лише у разі незатвердження його річного звіту Верховною Радою і президентом України, якому підзвітна Нацрада.

За його словами, є також низка інших положень постанови, які не узгоджуються із законодавством.

Відповідаючи на питання журналістів про подальшу роботу Нацради з телерадіомовлення Холод заявив, що вона працюватиме в звичайному режимі до призначення нової парламентської "четвірки".

Він також вважає, що членами цього регулятивного органу мають бути, передусім, "фахівці, а не політики, тому було б закономірним, якби в конкурсі на заміщення вакансій членів Нацради брали участь представники громадських організацій, творчих товариств, працівники сфери освіти, науки, юристи".

Аналізуючи роботу Нацради за два роки, Холод підкреслив, що усього за цей період було проведено 97 його засідань, на яких розглянуто 1412 питань, в тому числі 1067 пов'язаних з ліцензуванням телерадіоорганізацій (ТРО).

Серед важливих рішень Нацради минулого місяця він назвав рішення про висвітлення роботи 1-ї сесії Верховної Ради 4-го скликання; про внесення в держреєстр ТРО України Дирекції телерадіопрограм управління справами парламенту як виробника телерадіопродукції; про заборону рекламного анонсування кіно- і телефільмів, програм, що вміщає елементи насильства і еротики в телеефіре з 6.00 до 22.00; про зобов'язання ТРО України протягом поточного року перейти на ведення програм власного виробництва на державній мові.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування