Ющенко проти "арсеналу тиску"

Субота, 6 липня 2002, 15:30
Лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко "повністю" підтримує позицію комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, який ініціював відставку Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення.

Про це він заявив на прес-конференції у Черкасах, висловивши "не просто переконання, а відчуття, і це підтримують усі демократичні сили, що свої функції Нацрада не виконала щодо висвітлення виборчого процесу". На думку Ющенка, Нацрада під час виборів була "черговим арсеналом тиску, який знаходився у розпорядженні влади", повідомляє УНІАН.

Він вважає неприпустимим, коли усі телеканали сконцентровані у руках "двох-трьох родин". Лідер "Нашої України" вважає "ненормальним явищем", коли в країні "відчувається дефіцит свободи слова, журналісти почувають себе пригніченими, і взагалі сталося так, що їхня професія є однією з найризикованіших професій в Україні".

Ющенко висловив переконання, що це і є наслідком тієї неправильної політики, яка проводилася Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення. Він зазначив, що президент обов'язково має прислухатися до рішення Верховної Ради і здійснити відповідні ротації у Нацраді.

4 липня Верховна Рада достроково припинила повноваження чотирьох членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, які призначаються парламентом, і на підставі звіту Нацради за підсумками її діяльності у 2001 році висловила недовіру всьому складу Нацради, включаючи її голову - Бориса Холода, та рекомендувала президенту звільнити "свою четвірку".

Читайте також
Холод із здивуванням з'ясував, що в парламенті помінялася розстановка сил
Парламент поставив Нацраді "двійку"
Смертельний вирок Нацраді


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News