Підніжний корм для податківців

Понеділок, 8 липня 2002, 11:00
Минулої суботи навіть "гарант" української демократії Леонід Кучма захопився роботою відомства Азарова при затриманні донецького журналіста Володимира Бойка. "Допрацювалися", - сказав він на представленні Піскуна і подивився на головного податківця країни.

Тим часом виявляється, що "працювали" дійсно старанно і не шкодуючи власних сил. У розпорядженні редакції опинився протокол обшуку в квартирі Володимира Бойка, який був зроблений співробітниками податкової міліції Донецька 4 липня цього року. На дев'ятий день після арешту журналіста-підприємця.

У цьому дуже цікавому документі зазначається, що метою даного оперативно-слідчого заходу є вилучення документів "фінансово-господарської діяльності ПНПП "Хемаком", печаті і штампу підприємства".

У цьому ж документі, підписаному оперуповноваженим податкової міліції Куйбишевського району Сопруненко (прізвище написане нерозбірливо) зазначається, що обшук почався о 10 годині 45 хвилин і не закінчений досі. На цю годину із заявлених у протоколі предметів з квартири винесено (згідно з протоколом): системний блок, монітор, клавіатуру, мишу, три з'єднувальних проводи. А також такі документи:

 
 
1. Клопотання до місцевого суду Ворошиловського району м. Донецька про забезпечення фіксування судового процесу технічними засобами за підписом Бойка.
2. Довіреність на ім'я Бойка, підписана директором одного з магазинів на представлення інтересів в суді.
3. Додаткові пояснення в Донецький апеляційний господарчий суд за підписом представника одного з ТОВ.
4. Клопотання про призначення експертизи до господарського суду в інтересах ще одного ТОВ.
5. Апеляційна скарга на рішення господарського суду в інтересах однієї приватної особи.
6. Клопотання в господарський суд в інтересах приватного підприємця.
7. Клопотання в апеляційний суд в інтересах того ж приватного підприємця.
8. Довіреність на ім'я Бойка від приватного підприємця на представлення його інтересів у суді.

Як видно з документів, з квартири Бойка не було вилучено нічого, що було б вказане у санкції на обшук і вилучення. Отже, все вищеперераховане – просто вкрадено.

Здивування викликає тільки один факт: коли громили "Обком", то податківцям вистачило тільки системних блоків і особистих грошей співробітників. Вочевидь, донецькі податківці менш багаті, ніж їх київські колеги, а тому не поцуралися взяти мишу і з'єднувальні проводи. За що їм варто подякувати – адже вони могли забрати холодильник, телевізор і праску.

Проте, податківців, напевно, послали на обшук з формулюванням "знайти хоч що-небудь". Що знайшли – те і винесли. Звична справа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...