Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун розбиратиметься з ДПАУ з приводу "Обкому"

Понеділок, 8 липня 2002, 14:03
У понеділок, 8 липня, на ім'я нового Генерального прокурора України генерал-лейтенанта податкової міліції Святослава Піскуна надійшла заява від ТОВ "Обком" (інтернет-видання obkom.net).

У заяві говориться, що ще 26 лютого цього року директор "Обкому" Олексій Миронов подав до Києвгорпрокуратури скаргу на дії працівників податкової міліції, які 19 лютого провели у приміщенні редакції "Обкому" обшук, вилучення документів і комп'ютерної техніки.

У цій скарзі він вимагав порушити кримінальну справу проти співробітників податкової міліції по епізодах, що містять такі види злочинів, як "незаконний обшук, перевищення посадових повноважень, незаконний привід, перешкоджання законній діяльності журналістів і несанкціонований доступ до кореспонденції, що передається електронним способом".

Дотепер з Київської міської прокуратури не надійшло жодної відповіді по суті, порушення карної справи щодо викладених фактів або ж відмови в цьому. Разом з тим, згідно із законодавством офіційна установа зобов'язана була надати відповідь протягом 30 днів.

У заяві на ім'я Святослава Піскуна, який донедавна очолював Слідче управління Податкової міліції ДПАУ, міститься вимога розглянути заяву про довершені злочини у встановленому законом порядку і надати копію про прийняте рішення з цього питання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування