Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конкурс на заміщення вакантних посад у Нацраді продовжується

Понеділок, 8 липня 2002, 15:59
Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова і інформації Микола Томенко не виключає, що для ротації парламентської "четвірки" Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення буде запропоновано ще кілька кандидатур.

Раніше комітет запропонував п'ять кандидатів до складу парламентської частини Нацради: народних депутатів Верховної Ради 3-го скликання Віталія Шевченка і Віктора Понеділка, представника Нацради з телерадіомовлення у Донецькій області Віталія Манжосова, директора "ТРК Експрес-Інформ" Владислава Лясовського і колишнього гендиректора ТРК "Ера" Юрія Захарченка.

В інтерв'ю журналістам у понеділок Томенко зазначив, що до очолюваного ним комітету з цього питання зверталися кілька парламентських фракцій, які наполягали на включенні додаткових кандидатур до складу Нацради, зокрема, фракція СДПУ(О).

Голова комітету не виключив, що ще одним кандидатом до складу парламентської "четвірки" буде колишній член Нацради Юрія Шкарлата, на підтримці якого "надто активно" наполягають об'єднані соціал-демократи.

Відповідаючи на запитання про законність відкликання Шкарлата, обраного до складу Нацради наприкінці 2001 року і який не має відповідати за наслідки діяльності Нацради у минулому році, Томенко зазначив, що на рішення депутатів про недовіру складу Нацради подіяли результати виборчої кампанії 31 березня.

Він охарактеризував діяльність Нацради під час парламентських виборів 2002 року як "абсолютно політизовану".

Говорячи про кандидатуру Шкарлата, депутат зазначив, що він є членом відкликаної "четвірки", "підтримував діяльність Нацради у 2001 році, а також підтримував всі рішення щодо участі у виборах". Він не виключив, що "така солідарність також позначилася" на відкликанні Шкарлата у складі всієї парламентської четвірки Нацради.

Раніше частина фракції Соцпартії України після висловлення недовіри складу Нацради з телерадіомовлення і її голові Борису Холоду заявила, що відкличе свої голоси під постановою про недовіру складові Нацради у випадку, якщо до числа претендентів на членство у Нацраді від парламенту не буде включений представник Соцпартії.

Як повідомлялося, минулого четверга Верховна Рада України ухвалила рішення не затверджувати звіт Нацради з телерадіомовлення за 2001 рік, висловити недовіру голові Нацради Борису Холоду і достроково припинити його повноваження. Депутати в ухваленій постанові також висловили недовіру складу Нацради і вирішили достроково припинити повноваження членів Нацради, що були призначені Верховною Радою.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування